Het kopen van een auto is een van de grootste aankopen die u zult doen, en elektrische voertuigen (EV’s) zijn niet anders. Hoewel de aanschafprijzen voor elektrische auto’s meestal hoger zijn dan die voor conventionele auto’s met een benzinemotor, zullen de besparingen op brandstof en onderhoud gedurende de levensduur van een EV de hogere aanschafprijs meer dan compenseren. Hierbij moet je ook vaak een laadpaal aanschaffen, maar de kosten krijg je er op langere termijn vaak ook terug. 

 

Als u op zoek bent naar een elektrische auto, wilt u waarschijnlijk weten hoeveel uw nieuwe auto zal kosten. Hieronder vindt u de basisprijzen voor vier van de populairste elektrische voertuigen die vandaag beschikbaar zijn, zoals vermeld op de websites van de fabrikanten.

Lokazen voor elektrisch rijden

Er zijn ook veel staats- en lokale belastingvoordelen die de prijzen verder omlaag brengen. U kunt het Alternative Fuels Data Center gebruiken om te zoeken naar stimuleringsmaatregelen van nutsbedrijven en particuliere organisaties, evenals staten.

Prijzen van elektrische auto’s & op gas rijden

De beste manier om inzicht te krijgen in de kosten van een elektrische auto is door de prijs van de EV van uw keuze te vergelijken met die van een vergelijkbare auto die op gas rijdt. In de onderstaande grafiek hebben we conventionele voertuigen geselecteerd met vergelijkbare luxe en prestaties als populaire elektrische auto’s voor een prijsvergelijking.

 

In het algemeen zijn auto’s op gas iets minder duur dan elektrische auto’s. Het populairste elektrische voertuig van het land, de Nissan Leaf, is bijvoorbeeld ongeveer $4.000 meer na het belastingkrediet voor elektrische auto’s dan de Honda Civic, een van de meest gebruikte compacte auto’s van het land. De uitzondering op deze trend is de Tesla Model S versus de Mercedes Benz CLS-klasse, wat een factor is van de ongewoon hoge waardering van Tesla’s luxe sedan. Vaak kun je dan ook een laadpal van alfen op autolaadpalen.com aanschaffen, waarmee je de kosten kunt terug verdienen. 

 

Omdat de initiële prijzen van vergelijkbare elektrische en gasvoertuigen in dezelfde orde van grootte liggen, zal het niet lang duren voor een EV u geld begint te besparen. Lagere brandstofkosten zullen leiden tot onmiddellijke dagelijkse besparingen op uw auto, en voor u het weet hebt u genoeg geld bespaard om de hogere stickerprijs van uw elektrische auto te dekken.

Bovendien zullen de lagere onderhoudskosten voor EV’s u geld besparen. Dit komt door de onderdelen in een standaard verbrandingsmotor die regelmatig vervangen moeten worden, die niet bestaan in een elektrisch voertuig. Motorolie, bougies en distributieriemen zijn bijvoorbeeld allemaal onderdelen die vaak beschadigd of vervangen worden in verbrandingsmotoren van auto’s, maar niet in de motor van een elektrische auto. De kosten voor het vervangen van dergelijke onderdelen lopen in de loop van de tijd op, wat leidt tot nog meer besparingen wanneer u kiest voor een EV.

 

Previous post Hoe tegelen rond wastafels en toiletten
Next post Solana-prijsvoorspelling: SOL om $ 125 opnieuw te testen

Leave a Reply

Your email address will not be published.